Bookmark and Share

FFJ’s kvarte århundrede blev fejret af talstærkt publikum

Skrevet af Poul Erik Andersen / Foto: Michael M. Carlsen
17-12-2011 12:08

 

Der var run på fra staten, da FFJ-Jazz med undertitlen ”Foreningen af Fynske Jazzmusikere” søndag den 11. december kl. 15:00 åbnede dørene på Jazzhus Dexter for at fejre foreningens 25 års jubilæum med en reception.

Alt i alt lagde omkring 70 jazzglade mennesker fra det meste af Fyn vejen omkring Dexter denne søndag eftermiddag for at være med til at hylde foreningens konstante og store arbejde for det fynske jazzliv og det fynske jazzmiljø.

Efter formand Niels Christian Restings velkomst tog musikken og udskænkningen af fadøl sponsoreret af Albani over, og ikke mindst musikken leveret af Jørgen Emborg på piano og Jesper Lundgaard på kontrabas bidrog til at skabe en rigtig god gedigen jazzstemning af den slags, det efterhån er svært at finde.
Ifølge det annoncerede program var det Niels Jørgen Steen, der skulle have betjent Dexters helt unikt gode flygel, men der er det helt specielle ved Niels Jørgen Steen og Odense, at dagen inden han skal af sted, forbyder hans læge ham altid at rejse så langt væk, at han skal med færger eller over broer. Det skete under dette års sommerjazz, og det skete altså også her i forbindelse med FFJ’s 25 års jubilæum.

Men intet er som bekendt så galt, at det ikke er godt for noget, så Jørgen Emborg trådte til og fik med stor succes repremiere på Fyn. En super oplevelse sammen med bassosten Jesper ÆLundgaard. Det er forhåbentlig ikke sidste gang, Jørgen Emborg sætter sig bag et piano her på øen.

 

 

 

 

Scrapbog – FFJ-Jazz 25 år

Et af aftenens andre store hits var den 60 siders store scrapbog, som FFJ-Jazz havde udarbejdet om sine 25 år i og for det fynske jazzliv. Et levende og spændende værk i fornemt tryk og med masser af klip, der taler for sig selv og illustrerer en forening, hvor aktivitetsniveauet og kreativiteten konstant har været høj.

Som FFJ-Jazz’ formand, Niels Christian Resting, udtrykte det, da han under en pause i musikken gav et kort resumé af foreningens historie, så ville han ikke komme med en programerklæring om FFJ-Jazz’ fremtidsperspektiver, men blot konstatere, at netop scrapbogen med sine spots på mange utraditionelle og succesfulde aktiviteter gennem foreningens historie havde åbnet øjnene for, at det måske var en god ide at gå tilbage til rødderne og på ny starte der fra.

Niels Christian Resting oplyste i øvrigt i den forbindelse, at FFJ-Jazz har planer om at udgive en beretning om dels Odense Sommerjazz’ og dels Odense Vinterjazz’ historie.

 

FFJ-Jazz’ 25 års jubilæum reception var en lukket reception udelukkende for medlemmer af FFJ-Jazz, men ønsket om at deltage har åbenbart været så stort, at ikke færre end fire ved indgangen til Dexter på selve receptionsdagen meldte sig ind i foreningen for blot at kunne få lov til at deltage.

 

Scrapbogen kan fås via vores hjemmeside

De fik sammen med alle de andre deltagere udleveret det flotte 25 års jubilæumsskrift gratis. For dem, der ikke havde mulighed for at deltage i denne gode jazzede søndag eftermiddag med fadøl i stride strømme, som sig hør og bør, er der dog mulighed for at erhverve den flotte scrapbog for et symbolsk beløb. Gå til forsiden her på Den fynske Jazzportal og klik på ”Køb den nu” i reklamen for scrapbogen. Den er kun tryk i 300 eksemplarer og vil ad åre garanteret blive et samlerobjekt for alle jazzinteresserede.

Og hvis du klikker ind på ”Video” på forsidens øverste bjælke kan du også få et indtryk af receptionsstemningen denne søndag på Dexter via en kort videosektion med Jørgen Emborg og Jesper Lundgaard. Ligeledes kan du også her opleve et uddrag af den trompetkoncert, Lars Vissing sammen med Tip Toe Big Band gav, da han ligeledes på Dexter søndag den 4. december i år blev kåret af FFJ-Jazz som Årets Fynske Jazzmusiker 2011.

 


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

 • #1
 • Kurt Nielsen
  20-12-2011 22:39
  En rigtig hyggelig eftermiddag hvor man fik mødt mange gamle venner med fælles interesser og tiden gik med at lytte til dejlig musik og nostalgiske minder om tiden der er gået.


 • #2
 • Mogens Westermark
  19-12-2011 19:44
  En dejlig jubilæumsdag på Dexter med feststemte gæster som fik en god og hyggelig eftermiddag med fremragende musik i verdensklasse af Jesper Lundgaard og Jørgen Emborg, sådan skal det bare gøres.


 • #3
 • Michael M Carlsen
  18-12-2011 10:41
  Fin Fejring , der var blot for få gæster, ie der måtte gerne have været flere sponsor gæster.


1 

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark