Bookmark and Share

Hindsholm snuppede Den Fynske Jazzpris

Skrevet af Poul Erik Andersen
18-10-2011 12:19

Det er hævet over enhver tvivl, at det smukke og flotte Hindsholm ligger langt uden for alfarvej, men det har ikke afholdt hotelværten på ”Bjørnegaarden Landhotel” ved Bøgebjerg Strand, Allan Aistrup, fra at kaste sig ud i et projekt, som de fleste ville kalde umuligt. Nemlig at skabe et jazzmekka helt deroppe på toppen af Fyn, hvor vejene er så små, at to biler kun kan passere hinanden med største forsigtighed
Formand for FFJ-JAZZ Niels Chr. Resting overrækker
prisen på 3.000 kr. til Allan Aistrup
.

Ikke desto mindre er projektet lykkedes for Allan Aistrup. Endda i en sådan grad, at den nordfynske hotelvært fredag den 14. oktober modtog Den Fynske Jazzpris 2011, der er indstiftet af FFJ-Jazz – Foreningen af Fynske Jazzmusikere.

Der er det særegne ved Den Fynske Jazzpris, at den ikke pr. automatik uddeles hvert år. Som formanden for FFJ-Jazz,

Niels Christian Resting, præciserede det i sin tale ved prisoverrækkelsen, så er der tale om en pris, man virkelig skal gøre sig fortjent til og nævnte i den forbindelse, at det var tre år siden, prisen sidst blev uddelt.

 


Med prisen følger også et Diplom

 

Kvalitetsjazz på Hindsholm

I sin begrundelse for tildelingen af prisen til netop Allan Aistrup og hans projekt ”Jazz på Hindsholm” fremhævede Niels Christian Resting bl.a., at ”Prismodtageren har siden april 2009 kontinuerligt afholdt jazzkoncerter på Bjørnegaarden og her præsteret et meget alsidigt program. Moderne jazz, swing, komik, vokaljazz og meget mere foredraget af et stærkt udvalg af såvel fynske musikere som musikere fra det øvrige Danmark, ofte i inspirerende mix. Halvøen Hindsholm fylder 91 km2, det samme som Ærø, og i de fire gamle kirkesogne er der 2200 fastboende indbyggere. At etablere vedvarende kvalitetsjazzkoncerter netop her bevidner, at Allan Aistrup er en ægte jazzentusiast.”

Bjørnegaardens pianofond

Det var en dybt bevæget Allan Aistrup, der modtog prisen, som foruden et diplom bestod af en check på 3.000 kr. som han erklærede skulle indgå i en fond til køb af et piano til Bjørnegården.

Jazzkoncerterne på Bjørnegården afholdes i restauranten med plads til lidt over 40 spisende gæster, men det er ikke en hvilken som helst restaurant. Lokalet fungerede i sin tid som Bjørnegårdens lo, og ved ombygningen til restaurant blev der først og fremmest lagt vægt på at skabe et lokale med en akustik specielt beregnet på optimal lydoplevelse under koncerter, hvilket involverede et større projekt, hvor både arkitekt og lydspecialister stod for ombygningen.

Smagen af Hindsholm

At det er lykkes over al forventning, kan enhver, der har oplevet jazz på Bjørnegaarden skrive under på, og de kan ligeledes skrive under på, at Allan Aistrup til fulde har opfyldt sin målsætning med ”Jazz på Hindholm”, nemlig at hans gæster på samme tid skal have både en madoplevelse og en musikalsk oplevelse.

Spiser man på Bjørnegaarden smager man også på Hindsholm. Alt kød stammer fra lokale kødproducenter, urter og krydderier fra Bjørnegaardens egen have, alt øllet leveres fra lokale bryggerier og vinen indkøbes hos lokale handlende.
Læg så der til, at kokken kan sit kram og mere til, samt at værten er både hyggelig og nyder samværet med sine gæster.

Allan Aistrup hygger om sine jazzgæster


En berejst journalist

Hvad netop værten angår, stod det ikke skrevet i tegnene, at han skulle etablere sig som hotelvært og succesfuld arrangør af jazzkoncerter helt oppe på det nordligste Fyn. Allan Aistrup er uddannet journalist. Har rejst vidt omkring. Skrevet stribevis af reportager fra f.eks. Andesbjergnes land, Bolivia. Har været journalist og redaktør i både Paris og New York for slet ikke at tale om, at han også er manden bag succesmagasinet ”Nyt fra Danmark” skrevet specielt for danskere i udlandet.

Men for 12 år siden blev Aistrup træt af sit storbyliv. Som han selv har udtrykt det, så gad han ikke ende sine dage på Palæ Bar, et københavnsk jazzværtshus. Ville finde et fredeligt sted på landet, og havnede i sin søgen på Nordfyn, hvor han faldt for den historiske firelængede fæstegård, ”Bjørnegaarden”, fra 1663 under grevskabet Hverringe.

Jazzentusiaster kommer fra hele landet

Aktivitetsniveauet kunne nu 60-årige Allan Aistrup dog ikke undvære og da slet ikke hverken jazzen eller journalistikken. Jazzen importerer han nu til Hindsholm, og journalistikken dyrker han lokalt som ansvarshavende redaktør af netavisen Kjerteminde Avis. Der til er han i øvrigt også bestyrelsesformand for Kerteminde Turistbureau.

Og hvad import til Hindsholm angår, så gælder det ikke blot jazzmusikere, men også jazzentusiaster fra hele landet. Prisoverrækkelsen den 14. oktober skete i forbindelse med en jazzkoncert på Bjørnegaarden og blev bl.a. overværet af et talstærkt publikum, der var kommet tilrejsende fra både Århus og Holbæk med det ene formål at opleve ”Jazz på Hindsholm” med alt, hvad det også indebærer af kulinariske lækkerier og overnatning på idylliske prisbillige værelser.


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

 • #1
 • Alexander
  13-07-2013 14:36
  Da har jeg klart i videresende aawrden. Tror ikke det ble gjort helt korrekt, men pytt pytt..det ble nok ett par awarder til deg ogse5, se5 ta en titt ne5r du har tid.Synne var syk et par dager i forrige uke, og i dag ble Magnus syk. Se5 det blir nok en innedag eller to pe5 oss igjen...Nyt livet i Danmark, om dere er der fremdeles.Klem fra Rita http://zoklbqztkg.com [url=http://erynpcu.com]erynpcu[/url] [link=http://qulmajkxru.com]qulmajkxru[/link]


 • #2
 • Ulfat
  10-07-2013 22:52
  Hej Stine. Hvor pudsigt at du lige le6ser med hndeire:) Har du det godt? Du skal bare skrive, se5 kan jeg me5ske hje6lpe med lidt syhje6lp:)Du me5 hilse Mikkel og f8nske ham tillykke.Hej KatharinaJeg har desve6rre ikke selv syet Mei taien, men le5nt den af min veninde, som selv har syet den. Jeg har ellers overvejet selv at lave en, men synes det virker lidt omste6ndeligt. Har ellers le6st din fine DIY. http://emexbbxxl.com [url=http://raejjtnj.com]raejjtnj[/url] [link=http://tykoetrzqx.com]tykoetrzqx[/link]


 • #3
 • Moehy
  08-07-2013 11:56
  Tag en tur til Esrum kloster i det skf8nne norsdje6lland. Nyd de gamle bygninger og hf8r forte6llingen om broder Rus, lidt dansk historie om en munk i klosteret. Ff8lge I grusvejen fra klosteret, ender I hen i den smukke Gribskov, som ff8rer jer videre til Esrum sf8. Der finder I en dejlig grillplads til fri afbenyttelse. Et pragtfuld legested til bf8rnene og en dejlig me5de at ve6re sammen pe5. Jeg ved det, for jeg kom der tit med mine fore6ldre og venner engang for mange e5r tilbage :0) Nu gle6der jeg mig til at tage min smukke sf8n med derhen..


 • #4
 • asta jahn r.
  16-11-2011 16:29
  i´´ hvor var det en dejlig aften... dem må vi ha´noén flere af...a.e.


1 

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark