Bookmark and Share

Middelfart - fem dage med jazz for fuld udblæsning

Skrevet af Poul Erik Andersen
03-08-2011 00:01

Onsdag aften den 3. august lægger Middelfart Jazzfestival ud med fem dage, hvor alt, hvad der kan opdrives i byen af spillesteder og det, der ligner, vil være domineret af jazz. Festlighederne starter som nævnt onsdag aften, hvor der er en allerede nu udsolgt kirkekoncert i Middelfart Kirke med Per Nielsen m.fl.

Herefter går det slag i slag og slutter søndag eftermiddag med en jam session efter fem dage med et righoldigt udvalg af en lang række forskellige orkestre. En stor del af dem særdeles velkendte trækplastre. Det gælder således bl.a. JR Big Band m. Søs Fenger, Paul Harrison Band m. Miriam Mandipira, Ib Glindemanns Orkester for slet ikke at tale Blues Brothers Souvenirs Show.

De spiller alle i teltet på Gl. Havn, hvor jazzfestivalens formand, Inger-Marie Kuus ifølge Fyens Stiftstidende satser på mellem 3000-4000 gæster i løbet af festivalen.

Udover de nævnte kører festivalen også en lang række andre sikre navne. Blandt dem således Odensebanden og Doc Houlind Revival All Starts, og minsanten om ikke også Outlandish og Xander dukker op. Ifølge Inger-Marie Kuus fordi der også skal være noget for det yngre publikum.

Jazzfestivalens arrangører har skam også sikret sig, at dette års jazzfestival får direkte radiotransmission. Nemlig fra koncerten med Outlandish og Xander, hvor Radio 3 sender live.

For festivalens udførlige program: klik ind på Jazzkalenderen her på den Fynske Jazzportal.

 


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

 • #1
 • niels abild
  25-09-2011 00:24
  det er med et lidt mærkelig fornemelse jeg læser dine komentarer vedrørende midelfart jazzfestival,du fremhæver en del orkestere til at være trækplaster,men glemmer helt KCS,som dog er landets ældste jazzband,med 41 Lp/cd udgivelser bag sig,det eneste af de orkestre du nævner,som har været profesionelle musikere i et jazzband siden 1970,og amatører siden 1951,det viste sig da jeg skulle afregne lørdag aften at arangørene lagde extra penge oven i vores hyre,og da jeg spurgte hvorfor sagde han,jo indteil i kom tegnede hele arangemanget sig til at give underskud,på grund af der var ikke kommet tilrækeligt med tilskuer,og derver ikke tilrækkelig stor omsætning,da vi gik på efter første nummer begyndte det at strømme ind med folk adskellige hundrede,hvilket gjorde at nu blev det hele vendt til at give overskud,endvidere sagde han ar vi var det eneste orkester der havde formået publikum ud på dansegulvet,derfor extra penge,da jeg gik ned fra senen stod trombone spilleren frederik john fra sverige,han havde været på festivallen i lang tid,han sagde til mig,ja der kunne man høre og opleve når de virkelig profesionelle var på senen,dvs han mente KCS,med dette i baghovede syntes at det er ringe at en erfaren jazzmand som dig degrader det måske siste profesionelle jazzorkester som fejre 60 års jubilærum i år. til din oplysning,var kansa det mest spillede danske jazzband på radioen i 70-80 erne,og endnu en gang på dr-jazz hele sidste år,endvider spillede vi opvarming for luis armstrong i midt 50 erne i fyns forum,jeg vil gerne have en komentar.niels


 • #2
 • Poul Erik Andersen
  03-08-2011 14:42
  Der findes mange gode metoder til at køre jazzen ud på et sidespor. Arrangørerne af Middelfart Jazzfestival gør brug af en af dem. Nemlig når Radio 3 torsdag eftermiddag 4/8 sender direkte fra jazzfestivalen, og som eneste radiotransmission fra det, der skulle forestille at være en jazzfestival, udelukkende præsenterer lytterne for hip-hop bandet Outlandish og popsangeren Xander.

  Begrundelsen for at lade et band som Outlandish indgå i en jazzfestival er ifølge arrangørerne af Middelfart Jazzfestival den noget særegne, at der også skal være noget for de yngre. Festvalens arrangører går altså som princip på forhånd ud fra, at det yngre publikum overhovedet ikke interesserer sig for jazz. I stedet for at tage denne ret vigtige udfordring op og prøve at arrangere noget jazz, der kunne tiltrække yngre mennesker - f.eks. bistår JazzDanmark koncertarrangører med råd og vejledning på netop dette ret væsentlige område - så afskriver man i stedet på forhånd det yngre publikum og spiser det af med en omgang hip-hop og pop. Set over en længere tidshorisont er man i Middelfart på denne måde godt i gang med at grave sin egen jazzgrav.


1 

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark