Bookmark and Share

Drømmekoncerten blev også en drømmekoncert for publikum

Skrevet af Poul Erik Andersen / Foto: Michael M. Carlsen
04-07-2011 06:11
Der er tradition for, at modtageren af FFJ-Jazz’ pris som Årets Fynske Jazzmusiker udover en lunende check, diplom, prestige m.v. også som en del af prisen året efter får mulighed for at afholde en koncert med musikere, prismodtageren ofte har drømt om at kommer til at spille sammen med.

Altså den såkaldte ”drømmekoncert”, som den traditionelt kaldes i forbindelse med prismodtagelsen.

Sidste års prismodtager var bassisten Richard Andersson, og hans drømmekoncert blev i år søndag afholdt som en del af Odense Sommerjazz på Amfiscenen, Brandts Klædefabrik. Og det blev vitterligt en drømmekoncert. Ikke blot for Richard Andersson, men også for det talstærke publikum, der var mødt op.

Fra USA havde han indskrevet de to amerikanske stjernesaxofonister, George Garzone og Frank Treberi og fra dansk hold Rasmus Elers på piano og trommeslageren Kresten Osgood.

Det blev til en koncert med kul på. For nu at sige det mildt. De to amerikanere var landet direkte fra USA og i Odense klokken seks om morgen, men gik til opgaven med en helt fabelagtig energi og i et indimellem opskruet tempo, der totalt bjergtog publikum.

Dertil kommer, at det også var en helt forrygende rytmegruppe, Richard Andersson havde fået sat sammen til de to amerikanske stjernesaxofonister. Trommeslageren Kresten Osgood var i sig selv med sit sprudlende humør og energiske behandling af tønderne en oplevelse. Den mand nøjes ikke med at spille og slå på trommer. Han lever inde i dem.

I øvrigt var FFJ-Jazz’ drømmekoncert i år en premiere på et helt nyt koncept. Lige siden prisen som Årets Fynske Jazzmusiker for første gang med uddelt i 1983, har der været tradition for, at drømmekoncerten blev afholdt i oktober på Jazzhus Dexter.

Om sidste års prismodtager Richard Andersson har haft i baghovedet, at han skulle sammensætte en koncert, der skulle afholdes på en friluftsscene, skal være usagt, men under alle omstændigheder ville den koncert, som et privilegeret publikum oplevede på Amfiscenen i søndags med al sin energi og sine kraftige lydbilleder aldrig nogen sinde værre kommet til sin ret alle andre steder end lige netop i fri luft.


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

  • #1
  • Morty
    11-07-2014 02:08
    Hello, my name is Morty Goldman; I just stumbled upon your site - ffj-jazz.dk - I'm sorry to write in such an odd manner, I thought to call you but I didn't want to take up your time. What I have to say may be of great interest to you. Did you know that an overwhelming majority of businesses, organizations and celebrities buy likes and followers? What, you thought your competitor's likes and followers are organic and naturally gained? Ha ha. Just recently Gangman Style ( http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0 ) reached a record 2 billion views. Now imagine the scale of Gangnam Style's popularity being applied to your business! This is exactly how I deliver results to my clients - and I assure you that you'll be overwhelmingly pleased with the outcome.

    Give us a call: +1 (877) 410-4002
    or visit us at http://www.SuperbSocial.net


1 

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark