Bookmark and Share

Kommende verdensstjerne på Gråbrødre Plads

Skrevet af Poul Erik Andersen / Foto: Michael M. Carlsen
03-07-2011 08:21
Efter koncerten på Gråbrødre Plads lørdag eftermiddag, hvor Odense Sommerjazz 2011 havde Sinne Eeg på programmet, kan der ikke herske nogen tvivl om, at publikum her oplevede en af fremtidens store jazzsangerinder på internationalt plan.

Ord rækker ikke, når man skal beskrive den stemmepragt og rytmiske indlevelse, Sinne Eeg er i besiddelse af. I sin introduktion til eftermiddagens solist refererede formanden for FFJ-Jazz, Niels Christian Resting, anmeldelser af Sinne Eeg’s CD-er, hvor anmelderne var helt oppe i skyerne over hendes stemmepragt. Til det er der kun at sige, at hvis de havde oplevet hende live, ville de have opgivet at beskrive noget som helst.

 

Det nærmeste man kan komme, er Ella Fitzgerald, som helt tydeligt har været Sinne Eeg’s forbillede, men her kan det uden overdrivelse konstateres, at forbilledet blegner i sammenligning med den dybe virtuositet og stemmeføring, som Sinne Eeg er i besiddelse af.

Foto: Sinne Eeg i samtale med Deres udsendte

Under koncerten lagde Sinne Eeg ud med et par numre fra Sound of Music og forsatte derefter med gedigen jazz og blues iblandet egne kompositioner. Blandt dem ”Love is a time of Year”, som Søren Sko har skrevet tekst til, og som ved denne lejlighed fik Danmarkspremiere. Alt mestret til utrolig og ikke mindst medrivende og afslappet fuldkommenhed.

Netop afslappethed prægede koncerten, men når man som Sinne Eeg og heller ikke mindst orkestret bestående af Martin Schack på piano, Morten Ramsbøl på bas og Martin Andersen på trommer behersker sit stof og kan sit kram til fuldkommenhed og endda mere til, kan man tage det helt roligt og pjanke indbyrdes på scenen på en sådan måde, at det bare er en del af koncerten. Og det orkester kan virkelig swinge og køre derudaf i stigende og voldsomt tempo, når det lige falder for, ligesom publikum også fik mange flotte solopræstationer fra orkestrets enkelte medlemmer.

Vejret var trist og gråt og halvkoldt med underliggende trusler om regn, men ikke desto mindre var Gråbrødre Plads i lighed med torsdagens koncert med Kira Skov under samme vejrforhold proppet med tilhørere, som begejstrede gav Sinne Eeg velfortjente og stående ovationer.

Med i billedet hører, at Sinne Eeg er godt på vej til at blive en international stjerne. Hele juni måned har hun turneret i både Frankrig, USA og Canada og kom således næsten direkte fra Canada og til Odense.

Og hun har såmænd også spillet for kineserne. I forbindelse med et tre måneders engagement i en jazzklub i Shanghaj i 2004, turnerede hun også på det kinesiske fastland, altså i Kommunistkina.

Om kineserne her fattede en lyd af hendes musik er et åbent spørgsmål. –Men, som hun forklarede Deres udsendte efter koncerten, -de var da i hvert fald både høflige og positive!

Foto: Sinne Eeg med Band.
Fra venstre Martin Schack, piano,
Sinne Eeg, Morten Ramsbøl, bas
og Martin Andersen, trommer.

I øvrigt forsøger Sinne Eeg sig på kinesisk ved en koncert i København på mandag og hævder, at det ikke er en joke, men en følge af, at en af at en kinesisk ven har oversat en af hendes egne sange til kinesisk og har lært hende de ord, hun skal synge.

Sin første CD udgav Sinne Eeg i 2003, nr. 2 i 2007 og herefter har hun til og med 2010 kørt et program med en CD-udgivelse om året. Alle anmelderroste til skyerne. Næste CD, der er under udarbejdelse, når dog først at udkomme til næste år.

 


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark