Bookmark and Share

Gunde on Garner på Klosterscenen

Skrevet af Erik Lysholm
02-07-2011 09:49
Da jeg hørte Erroll Garner i Glassalen i Tivoli - for mange år siden - sad han på 3 telefonbøger fra New York. Han var en lille mand. Tonearter vidste han ikke hvad var, så bassisten stod ved den dybe ende af klaveret for at finde ud af, hvor vi var henne.

Henrik Gunde og hans bassist ved godt, hvad tonearter er. Og Gunde har ikke brug for telefonbøger for at nå det opretstående klaver.

Men hvis man lukkede øjnene, kunne man godt forestille sig et genhør med Garner himself - bortset fra, at han sikkert ikke kendte "Forelsket i København" og nogle af de andre sange, som Gunde & Co. diverterede os med. Bl.a. hørte vi "She" og "Autumn Leaves" med indlagte citater fra "A taste of honey" (som ikke er en Beatles-sang, men gjort populær af dem i 1963).

Den gamle skærslippers forårssang kendte Garner sikkert heller ikke, men - og det er vel et af bandets varemærker - han ville have spillet den som Gunde, hvis han havde kendt den.

Den specielle Garner-sound, hvor pianistens venstrehånd nærmest lyder som en Freddie Green-guitar, og højrehånden ligger så langt tilbage på beatet, at selv vi publikummer er ved at falde bagover, er det som gør denne trio enestående. Henrik Gunde på opretstående klaver, Nicolas Kock, bas og Karsten Bagge, trommer. Og god lyd.

 


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark