Bookmark and Share

Bob Kerr på Amfiscenen

Skrevet af Erik Lysholm
02-07-2011 09:44

Hvordan skal man beskrive Bob Kerr and his Whopee Band? En blanding af træskojazz, tilsat lidt "klassisk" musik og i øvrigt en blanding af Spike Jones and his City Slickers, Monty Pythons Flying Circus og The Marx Brothers.

Drengene kan jo godt spille - men de solgte ikke ret mange CD'er - fordi de ikke bare skal høres, men også ses. Med deres gakkede påklædning (inklusive en hat til hvert nummer) og deres sceneoptæden. De har eksisteret siden slutningen af 60'erne, og for os, som har oplevet dem i 90'erne, var det et glædeligt gensyn.

Jeg tror aldrig, jeg har set så mange mennesker ikke bare trække på smilebåndet, men grine højlydt i den halvanden time, som showet varede. Fra det første nummer (Tiger Rag i tempo ca. 400 - varighed ca. 15 sekunder) til slutnummeret "Always look on the bright side of life" - hvor hele publikum sang med (TAG DEN, ROSKILDE) over Bill Bailey og andre standardnumre, var der totalt gang i den. Der var ikke tid til at hente cigaretter eller gå på lille hus - sæt nu man gik glip af noget!

Bob Kerr i ternet habit - meget ternet - og på pockettrompet, tenorhorn, altsax, trombone og savblad... John “The Professor” Percival -kendt fra Muppet Show på grøn klarinet og rød altsax samt alarmklokke, kazoo, 3-hændig banjo o.s.v. Og pianisten Bert Lamb, som i sit solonummer ikke lod Jelly Roll Morton og de andre gamle stride-pianister noget at høre. Percussionisten (man kan ikke blot kalde ham trommeslager) Henri Harrison og den unge sousafonist og basguitarist Malcolm "Lightfoot" Sked. Der var ikke nogen, som kørte på frihjul - det svære var, hvor man skulle focusere, for der skete noget over hele scenen.

Hvis vi skal snakke underholdning, tror denne skribent ikke, der har fandtes (eller hedder det fundtes) noget bedre i Odense i mange, mange år. Synd for dem, som ikke fik set og hørt det

 


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark