Bookmark and Share

”Jamen, jeg overvejer skam da at udgive en solo CD på piano”

Skrevet af Poul Erik Andersen / Foto: Michael M. Carlsen
02-07-2011 09:31

Traditionen tro havde Odense Sommerjazz også fredag aften et arrangement på Pianobar, Det Gamle Apotek i Kongensgade. Denne gang med pianisten Maria Louise Schmidt, som her demonstrerede, at hun er solopianist i særklasse.

Sagt på en anden måde, så er det ikke blot en fornøjelse, men også en oplevelse at sidde ved en bar og lytte til en pianist, der alene via sine kraftige anslag og evne til suverænt at fabulere og tryllebinde hen over tangenterne kan køre en koncert igennem uden at være afhængig af at skulle fastholde publikum med anekdoter og vittigheder.

Og reaktionen fra publikum udeblev da heller ikke. Efter afslutningen på hvert nummer var der ikke blot klapsalver, men også begejstret piften fra gæsterne i den mildt sagt velbesøgte Pianobar, hvor der efterhånden ikke var en siddeplads at opdrive.

Repertoiret bestod primært af Ellington-arrangementer, hvilket ikke er så underligt, når man tager i betragtning, at Marie Louise Schmidt er medstifter af kvindebandet Sophisticated Ladies, der netop har specialiseret sig i Duke Ellington.

Efter den vellykkede koncert, hvor Marie Louise Schmidt selvfølgelig havde måttet give et ekstranummer til sit begejstrede publikum, var det helt oplagt at spørge, om hun da ikke havde tænkt sig at udgive en solo CD på piano, og svaret faldt promte:

-Jamen, det overvejer jeg skam da også!

Med den energi, som Marie Louise Schmidt ikke blot lægger i tangenterne, men også i andre gøremål, er der igen tvivl om, at den CD kommer på gaden. Da hun i foråret 2004 oprettede duoen Bévort-Schmidt sammen med saxofonisten Pernille Bévort (også en Sophisticated Lady), under navnet ”Playground”, havde de allerede i sommeren året efter i 2005 fået udgivet den CD, der i bl.a. Jazz Special fik rosende omtale.

Fra fredag aften i Odense til lørdag aften i København. Her er Copenhagen Jazz Festival netop startet, og kl. 21 i aften, lørdag, er Marie Louise Schmidt på scenen i Magstræde sammen med Sophisticated Ladies, som næste år kan fejre 25 års jubilæum. Undertegnede mente, at Sophisticated Ladies lige fra sin start havde været med i Copenhagen Jazz Festival. Marie Louise Schmidt kunne ikke huske det, men var meget opsat på at finde ud af det.

Under alle omstændigheder ville det være en god ide, om Odense Sommerjazz 2012 benyttede anledningen til at fejre dette helt suveræne kvindebands 25 års jubilæum.

 

 


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark