Bookmark and Share

Niels Viggos søn væltede Pianobar

Skrevet af Poul Erik Andersen / Foto: Michael M. Carlsen
01-07-2011 10:21
Egentlig skulle Nicolaj Bentzon, søn af ham, I ved nok, slet ikke have siddet torsdag aften bag pianoet på Pianobar, Det Gamle Apotek. Ifølge sommerjazzens program skulle det tværtimod have været Niels Jørgen Steen, men en læge og Storebælt havde spændt ben for hans engagement.
 
Som formanden for FFJ-Jazz, Niels Christian Resting, ved 21-tiden meddelte gæsterne i den propfyldte Pianobar, så havde han ved 14-tiden om eftermiddagen fået en opringning fra Niels Jørgen Steen, der dybt beklagede, at han var blevet syg, samt at hans læge havde forbudt ham at rejse nogen steder, og da slet ikke vest for Storebælt.
 
Gode råd var dyre, men da Nicolaj Bentzon samme eftermiddag var ankermand på pianoet i Bobo Moreno & Almost Big Band blev det besluttet at prøve at shanghaje ham med argumenter, som at når han nu alligevel var vest for Storebælt, og den sidste færge alligevel for længst var sejlet, samt at der i øvrigt også var honorar i vente, så kunne han jo lige så godt blive, hvor han var.
 
Uanset, hvilke argumenter der så end havde bidt på, så satte Nicolaj Bentzon sig totalt uforberedt ved klaveret på pianobar og demonstrerede, at han kan sit kram og mere til fra Earl Garner lignende improvisationer (det eneste, der manglede, var den karakteristiske brægen og til gamle danske melodier, som han engagerede publikum i.
 
Denne FFJ-Jazz skribent skal ikke vurdere, om det var held eller uheld, at Niels Jørgen Steens læge mente, at det var for farligt at passere Storebælt i vestlig retning, men blot konstatere, at Nicolaj Bentzen skabte en pragtfuld og livlig aften på Pianobar. Som han selv udtrykte det på falderebet på vej øst for Storebælt:
 
- Det er ofte en fordel, at man ikke har haft tid til at forberede sig!

Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark