Bookmark and Share

Fynsk jazzpris til international trommeslager

Skrevet af Poul Erik Andersen
24-02-2014 09:37
Danmark har få internationalt berømte trommeslagere. En af dem er 45-årige Anders Mogensen, som søndag den 23. februar modtog prisen som Årets Fynske Jazzmusiker ved en festlig lejlighed på Jazzhus Dexter i Odense.

Prisen uddeles af Foreningen af Fynske Jazzmusikere, FFJ, Jazzhus Dexter i forening. Udover et diplom medfulgte i prisen 3.000 kroner fra FFJ og 5.000 kroner fra Jazzhus Dexter.

Der til kommer et såkaldt gavekort fra FFJ, det vil sige en invitation til at lave sin egen drømmekoncert med musikere, prismodtageren selv vælger. Koncerten vil blive afholdt i uge 26 under Odense Jam Days, der er en jazz, blues og folkfestival.

Anders Mogensen, der oprindeligt stammer fra Holstebro, er uddannet på Berklee Collage of Music i Boston, USA. Han har 91 CD-udgivelser bag sig, heraf otte i eget navn og ligeledes to DVD'er i eget navn. Fem ny CD'er er på trapperne til udgivelse.

Ud over at turnere verden rundt er Anders Mogensen også docent ved Det Fynske Musikkonservatorium. Han har tidligere modtaget en række priser. Blandt dem Rolands Musikpris samt Grammy'er i Danmark og Norge.

Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark