Bookmark and Share

Bogreception på Dexter blev et tilløbsstykke

Skrevet af Poul Erik Andersen
10-12-2013 13:26

Odense. Sidst på eftermiddagen søndag den 8. december var der stuvende fulde huse på Jazzhus Dexter i Vindegade, Odense.

Omkring hundrede mennesker var troppet op for at deltage i receptionen i forbindelse med udgivelsen af Frank Büchmann-Møllers bog om legendariske Poul Jørgensens indsats i Odenses jazzliv i perioden 1961-1986.

Bogen, der har fået titlen ”Fra Cirklen til Sophus”, er udgivet af Byhistorisk Udvalg, og beskriver den store betydning, Poul Jørgensens altopslugende lidenskab for jazz fik for det odenseanske jazzliv,

Ud over selve fortællingen om Poul Jørgensen og han forskellige initiativer er bogen udstyret med et overdådigt kildemateriale. Blandt andet en komplet fortegnelse over musikprogrammerne for både Cirklen, Jazzhus Hinderupgård, Værtshuset og Jazzhus Sophus Ferdinand inklusive de forskellige orkestres sammensætning.

Ligeledes er bogen forsynet med et righoldigt navneregister, for slet ikke at tale om en omfattende oversigt over nogle af de fynske orkestres sammensætninger.

Det er et imponerende og grundigt stykke arbejde, Frank Büchmann-Møller her har præsteret.

Og så var der kun ti kroner tilbage

Under sin præsentation af bogen fortalte Frank Büchmann-Møller blandt andet om sit første møde med det odenseanske jazzliv. Hvilket vil sige Poul Jørgensen og Cirklen.

Han boede dengang på Sjælland, og der havde de hørt om Cirklen i Odense. Som medlem af et orkester ringede Frank til Cirklen og forhørte sig om mulighederne for at komme til at spille.

Det mente den dame, han snakkede med, godt kunne lade sig gøre og prisforhandlingerne landede på 700 kroner.

”Og vi var altså syv mand i orkestret,” fortalte Frank og beskrev herefter, hvordan de lånte fædrenes biler og drog mod Odense.

Da de var kommet hjem, og færgeoverfart og benzin til bilerne var betalt, viste det sig, at der var ti kroner til over til hver af dem.

Wouww!!!

Da det efter Franks præsentation af sin bog blev oplyst, at den som et helt specielt tilbud kunne fås til en pris, der var nedsat fra 200 kroner til 150 kroner, lød der til forsamlingens jubel et hørligt og imponerende ”Wouww!!!” fra Franks sønnesøn på vel en fem-seks år, og som stod ved siden af ham.

 


Frank Büchmann-Møller: ”Fra Cirklen til Sophus – Poul Jørgensens indsats i Odenses jazzliv 1961-1986” 202 sider. Pris 200 kroner.

Udgiver. Byhistorisk Udvalg. ISBN 978-87-90113-55-1

 Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

 • #1
 • peter post
  28-03-2014 14:48
  hvor kan man købe bogen ?


 • #2
 • Helene Jantzen
  16-01-2014 16:17
  hvor kan man købe bogen?


 • #3
 • Gitte Vendelboe
  12-12-2013 21:13
  Hvor kan man koebe bogen?


1 

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark