Bookmark and Share

Årets fynske jazzmusiker trak fulde huse

Skrevet af Poul Erik Andersen
03-12-2012 12:00

Der var ikke en eneste ledig plads tilbage i Jazzhus Dexter, da Foreningen af Fynske Jazzmusiker, FFJ, i søndags den 2. december kårede Årets Fynske Jazzmusiker 2012.

Om det skyldes underholdningen med både Fyns Amts Ungdoms Bigband og Tip Toe Big Band eller selve begivenheden, skal være usagt.

Under alle omstædigheder var det for fulde huse, den 28-årige trompetist Tomasz Dabrowski som nummer 30 i rækken af prismodtagere denne søndag eftermiddag blev kåret som Årets Fynske Jazzmusiker 2012

Stammer fra Polen

Som navner antyder, stammer Tomasz Dabrowski fra Polen. Han kom til Odense for fem år siden og går nu Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole. Ligeledes på femte år, og har på denne korte tid tilegnet sig et flydende dansk med en umiskendelig fynsk dialekt.

”Som musiker har man let ved at tilegne sig sprog,” som han udtrykker det.

En af de mest talentfulde unge i Europa

Som begrundelse for kåringen sagde FFJ’s formand, Niels Christian Resting, blandt andet, at Thomasz Dabrowski ”er et uomtvisteligt stortalent. Både teknisk, men også kreativt”.

Eller som bassisten og komponisten Nils Bo Davidsen, som medvirkede på Dabrowskis debut CD, udtrykker det:

”I min optik er Tomasz en af de mest talentfulde unge trompetister i Europa pt. Han formulerer sig frit på sit instrument i overensstemmelse med sine intentioner og med et imponerende overskud.”

Havde hørt om musikuddannelsen i Odense

Thomasz Dabrowski startede på trompeten som 15-årig og kom som 21-årig på en polsk jazzhøjskole, hvor han i øvrigt også vandt priser.

Men han følte, at det polske jazzmiljø var gået i stå. Der var ingen udvikling, og da mange af hans venner talte godt om musikuddannelsen i Odense, tog han springet og flyttede til Fyn. Som så mange andre af hans jævnaldrende polske musikstuderende.

”Og det har jeg ikke fortrudt et minut,” siger Thomasz Dabrowski, hvis mål er at blive genkendt på lyden.

Er glad og stolt

Ingen tvivl om, at Thomasz Dabrowski sammen med sin ligeledes polske kæreste og sangstuderende, Anna Rybacka, som videofilmede prisoverrækkelsen, var glad og stolt over at blive kåret som Årets Fynske Jazzmusiker.

”Hvad jeg gør nu er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg spiller med fantastiske musikere og modtager en pris, som jeg ser som en anerkendelse af ikke blot mig, men også de andre polske musikere i Odense. I er fantastiske, og det her ville jeg ikke have drømt om for to år siden,” siger en tydeligt lykkelig og rørt Thomasz Dabrowski til FFJ-Jazz

Han har fundet sig godt til rette i Odense og er i lighed sin kæreste meget glad for at være her, hvor de bor sammen i en lejlighed.

På genhør ved sommerjazzen

Ud over den rare check på 3.500 kroner består præmien også af et arrangement ved Odense Sommerjazz 2013, hvor Thomasz Dabrowski sammensætter et band efter eget ønske.

Efter prisoverrækkelsen demonstrerede Thomasz Dabrowski sit vitterligt uomtvistelige stortalent i et nummer sammen med Tip Toe Big Band, og der bliver således mulighed for et genhør ved sommerjazzen til næste år.

Bragende god jazz

Og så var der i øvrigt bragende god jazz denne søndag eftermiddag på Dexter. Først med Fyns Amts Ungdoms Bigband og derefter med Tip Toe Big Band i dejligt selskab med den karismatiske og supertalenfulde sangerinde Ena Egelund.

Begge bands spillede i øvrigt under ledelse af Torben Sminge.

Synd for dem, der ikke var der. Men de kunne i øvrigt alligevel ikke være kommet ind. Ved indgangen til Dexter hang der denne søndag eftermiddag et skilt, hvorpå der stod: ”Alt optaget"

Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark