Bookmark and Share

Indtryk fra en sommerjazztorsdag

Skrevet af Erik Lysholm
28-06-2012 10:05
Birgitte Soojin - ikke kendt i brede kredse - men det bliver hun med garanti. Berømmet i høje toner af jazzanmeldere er denne koreanskfødte, i Danmark bosiddende nordmand ved at skabe sig et navn som jazzsangerinde i traditionen Holiday/Fitzgerald/Krall.

På Gråbrødrescenen optrådte hun med basunisten Mads Lyhne - med afmålt og følt spil - på basun, Mogens Ankerdahl på kontrabas og ikke mindst Ben Besiakow på piano.

Soojin har en forfriskende afslappet tilgang til den store amerikanske sangbog. Ingen store armbevægelser - hun lader musikken og melodierne tale for sig selv. En hyggelig eftermiddag, hvor man måske kunne have ønsket sig, at repertoiret ikke fortrinsvis bestod af ballader og latin-numre.

Jeg er sikker på, at vi ikke har hørt det sidste til denne fremragende sangerinde.

Senere - 40 minutter for sent efter trafikvanskeligheder på Storebæltsbroen kom så hyldesten til Arne Bue Jensen med Fessor og Krølle og de andre. Det var lidt svært at trække publikum op efter forsinkelsen - men de drenge kan jo deres kram, så det endte med linedance på fortovet og klap og vuggen og god gammeldags jazzstemning.

Undervejs fik vi nogle af buernes greatest hits: Olsen Banden, Schlafe mein Prinzchen, Hun misted' den i nat på d'Angleterre og andre sange fra trad.jazzens standardrepertoire.

På årets første sommeraften var der stor tilslutning - ikke kun af de sædvanlige jazzfans, men også almindelige publikummer, som så ud til at more sig vældigt.

Alt i alt en "event", som kun kan betegnes som en succes.


Kategori: FFJ-JAZZ

Kommentarer

  • #1
  • erik andersen
    09-11-2012 09:29
    Ja, det var en god koncert. Jeg manglede Erlands enorme sex appeal på scenen, sammen med de andre. Den dreng kan virkeligt komme ud over kanten.
    Hilsen til alle
    Krølle


1 

Skriv en kommentar

FFJ-JAZZ | Lahnsgade 28, 5000 Odense C - Danmark